Kip, tomaten en champignons
- Totale tijd 1u
- 5min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
750 g Kippendijen
50 g Sjalotten
250 g Champignons
5 cl Olijfolie
15 cl Witte wijn
200 g Gepelde tomaten (in blik)
1 stengel Tijm
1 bladje Laurier
15 cl Kippenbouillon
1 tl Maïzena®
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde sjalotten in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes selderij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /6
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en de witte wijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /6
Los de Maïzena® op in de bouillon in een apart kommetje.
Stap 4 /6
Voeg het mengsel van Maïzena en bouillon, de kip, de gepelde tomaten, de tijm en de laurier toe. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /6
Voeg de champignons in kwartjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /6
Dien onmiddellijk op.