- Homepage
- Recipe Details Page
Kip, tomaten en champignons
- Totale tijd 1u
- 5min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
750 g Kippendijen
50 g Sjalotten
250 g Champignons
5 cl Olijfolie
15 cl Witte wijn
200 g Gepelde tomaten (in blik)
1 stengel Tijm
1 bladje Laurier
15 cl Kippenbouillon
1 tl Maïzena®
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde sjalotten in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes selderij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 2 /6
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en de witte wijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Olijfolie 15cl Witte wijn
Menger
Stap 3 /6
Los de Maïzena® op in de bouillon in een apart kommetje.
15cl Kippenbouillon 1tl Maïzena®
Stap 4 /6
Voeg het mengsel van Maïzena en bouillon, de kip, de gepelde tomaten, de tijm en de laurier toe. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
750g Kippendijen 200g Gepelde tomaten (in blik) 1stengel Tijm 1bladje Laurier Zout
Menger
Stap 5 /6
Voeg de champignons in kwartjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g Champignons
Menger
Stap 6 /6
Dien onmiddellijk op.