- Homepage
- Recipe Details Page
Kip op Baskische wijze
- Totale tijd 1u
- 5min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
750 g Kippendijen
110 g Ajuin
6 g Look
160 g Rode paprika
5 cl Olijfolie
5 cl Witte wijn
200 g Tomatenblokjes in blik
25 cl Kippenbouillon
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de gepelde ui en de paprikablokjes zonder zaadlijsten in de kom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Ajuin 6g Look 160g Rode paprika
Ultrablade hakmes
Stap 2 /4
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en de witte wijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cl Olijfolie 5cl Witte wijn
Menger
Stap 3 /4
Voeg de kip, de gehakte tomaten en de bouillon toe. Breng op smaak met wat zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
750g Kippendijen 200g Tomatenblokjes in blik 25cl Kippenbouillon Zout
Menger
Stap 4 /4
Dien onmiddellijk op.