Kip met room en amandelen
- Totale tijd 37min
- 10min
Voorbereidingstijd - 27min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
160 g Volkoren basmatirijst
0.5 Gesnipperde ui
0.5 Citroen
200 g Jonge spinaziescheuten
20 g Geschaafde amandelen (g)
250 g Kipfilets
100 ml Verse room
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /7
Rooster de amandelschilfers tot ze licht goudbruin zijn. Zet opzij voor later gebruik.
Stap 3 /7
Als de pan leeg is, verhit je een scheutje olijfolie en grill je de kipfilets met de ui 10 minuten.
Stap 4 /7
Voeg de spinazie, room, citroenrasp en -sap toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat enkele minuten sudderen. Zet opzij voor later
Stap 5 /7
Zodra de kom leeg is, voeg je de rijst toe in 2 keer het volume water.
Stap 6 /7
Koken onder druk.
Stap 7 /7
Serveer de kip met amandelen en rijst.