- Homepage
- Recipe Details Page
Kip met groentjes en balsamicoazijn
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
400 g *Kippenlapjes
4 el *Olijfolie
125 g *Wortel
3 el *Balsamicoazijn
400 g *Peulen
300 g *Kerstomaatjes
30 g *Verse room
1 snuifje *Chilipoeder
2 *Olijfolie
12 *Bieslook
*Zout, peper
*Water
Accessoires
Stoommandje Menger
Bereiding
Stap 1 /9
*Was de peulen.
400g *Peulen
Stap 2 /9
*Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Doe de peulen in het stoommandje. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
400g *Peulen *Water
Stoommandje
Stap 3 /9
*Schil de wortel en snij in lange, luciferdunne reepjes. Was de kerstomaatjes en snijd ze in twee. Hak de kippenlapjes fijn.
400g *Kippenlapjes 125g *Wortel 300g *Kerstomaatjes
Stap 4 /9
*Meng in een slakom de olijfolie, het zout, de peper, het chilipoeder en de balsamicoazijn.
4el *Olijfolie 3el *Balsamicoazijn 1snuifje *Chilipoeder *Zout, peper
Stap 5 /9
*Doe de olijfolie en de kip in de kom van de keukenmachine met menger. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
400g *Kippenlapjes 2 *Olijfolie
Menger
Stap 6 /9
*Giet de saus erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Menger
Stap 7 /9
*Voeg de peulen, de wortels en de room toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
125g *Wortel 400g *Peulen 30g *Verse room
Menger
Stap 8 /9
*Ciseleer de bieslook.
12 *Bieslook
Stap 9 /9
*Voeg de kerstomaatjes toe en bestrooi met geciseleerde bieslook.
300g *Kerstomaatjes 12 *Bieslook