Kip met cajunkruiden en zoete aardappel
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de kip met cajunkruiden:
600 g Kipfilets (ongeveer 3 grote)
90 g Bloem
2 el Cajunkruiden
Zout, peper
3 Geklopte eieren
2 el Dijonmosterd
100 g Verkruimelde cornflakes
1 el Maïzena
3 el Olijfolie
40 g Zoete chilisaus
Voor de zoete aardappelfrietjes:
500 g Zoete aardappel
1 el Olijfolie
1 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Paprikapoeder
0.5 tl Gemalen komijn
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de kipfilets in drie of vier stukken. Doe de bloem en de cajunkruiden in een diep bord. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een ander diep bord de eieren en Dijonmosterd door elkaar. Meng in een ander diep bord de verkruimelde cornflakes met de maïzena. Haal de stukken kip door de bloem, en vervolgens door het eimengsel en het cornflakesmengsel. Borstel de stukken kip met olijfolie.
Stap 2 /6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in vieren. Meng in een grote kom de partjes zoete aardappel met de olijfolie, knoflook, paprikapoeder en komijn.
Stap 3 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 1 met bakpapier en leg hier de partjes op. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 180 °C. Voeg de zoete aardappelfrietjes toe aan de plaat in lade 2.
Stap 4 /6
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /6
Draai halverwege het kookproces de kip om. Schud halverwege het kookproces van de aardappelen, wanneer het apparaat piept en het lampje knippert, met het mandje om te mengen.
Stap 6 /6
Serveer de stukken kip met zoete chilisaus.