Kip in calvadossaus
- Totale tijd 16min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
300 g Kippenlapjes in blokjes van 20 g
1 Gesnipperde sjalotten
200 g Golden appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
100 g Champignons in kwartjes
1 cl Calvados
10 g Boter
1 tl Zout en peper
1 el Dikke verse room
6 cl Cider
1 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /9
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /9
Snijd de kippenschnitzel in grote blokjes van 20 g.
Stap 3 /9
Snijd de sjalotten fijn.
Stap 4 /9
Giet de olijfolie in de kuip.
Stap 5 /9
Laat de kip bruinen, gevolgd door de champignons, de sjalotten, de boter en de appels. Bak deze ingrediënten indien nodig in twee stappen.
Stap 6 /9
Haal de helft van de appels weg. Blus met de calvados. Voeg de cider toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7 /9
Snelkookfunctie
Stap 8 /9
Voeg de room en de rest van de appels toe.
Stap 9 /9
Dien op met pilavrijst.