Kip cacciatore
- Totale tijd 6u 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 6u 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
800 g Kippendijen
1 el Olijfolie
1 Heel fijngehakte ajuin
4 teentje Fijngehakte look
200 g Kerstomaatjes
250 g Tomatenpuree uit blik
10 cl Rode wijn
1.5 el Maïzena
100 g Zwarte olijven
1 snuifje Chilivlokken
1 el Italiaanse kruiden
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /8
Hak de ajuinen fijn.
Stap 3 /8
Voeg olie toe in de pan.
Stap 4 /8
Laat de kip 10 minuten bakken in de olie.
Stap 5 /8
Voeg de ui, knoflook en kerstomaatjes toe. Laat 5 minuten bakken.
Stap 6 /8
Voeg de tomatenpuree en de in wijn verdunde maïzena toe. Breng het aan de kook. Voeg de olijven, de chilipeper en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7 /8
Langzaam koken op lage temperatuur.
Stap 8 /8
Warm te serveren.