Kerstzandkoekjes
- Totale tijd 1u 21min
- 10min
Voorbereidingstijd - 11min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
300 g Bloem
100 g Amandelpoeder
100 g Suiker
2 Eieren
150 g Zachte boter
1 zakje Bakpoeder
1 zakje Vanillesuiker
1 el Kaneelpoeder
1 el Gemberpoeder
Poedersuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de stukjes boter in de keukenmachine met het kneed-/breekmes.
Stap 2 /10
Doe alle andere ingrediënten in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Neem het deeg en maak er een bol van. Omhul de bol met huishoudfolie.
Stap 4 /10
Laat gedurende 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 5 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 6 /10
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 7 /10
Rol het deeg met een deegrol uit op een werkblad. Snij er met behulp van een uitsteekvorm of glas cirkels uit.
Stap 8 /10
Leg de zandkoekjes op de bakplaat.
Stap 9 /10
Zet 10 minuten in de oven. De zandkoekjes zijn soepel, ze worden hard tijdens het afkoelen.
Stap 10 /10
Bestrooi ze met poedersuiker alvorens ze op te dienen.