- Homepage
- Recipe Details Page
Kerstvulling
- Totale tijd 19min
- 15min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
7 personen
5 Sjalotten
200 g Gerookt buikspek
100 g Gevogeltelever
300 g Varkensrug
25 g Boter
450 g Kastanjes, vacuüm verpakt of in blik
15 g Peterselie
50 g Appel
0.25 tl Vierkruidenpoeder
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de sjalotten in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5 Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Vervang het mes door de mengstaaf. Voeg het buikspek, de levertjes en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Gerookt buikspek 100g Gevogeltelever 25g Boter
Menger
Stap 3 /5
Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes. Voeg de kastanjes, de varkensrug, de peterselie en de appel toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg de specerijen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g Varkensrug 450g Kastanjes, vacuüm verpakt of in blik 15g Peterselie 50g Appel 0.25tl Vierkruidenpoeder Zout
Ultrablade hakmes
Stap 4 /5
Breng de bereiding naar het midden van de keukenmachine met de spatel. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /5
De vulling is klaar om een kalkoen, een gebraad of een kapoen te vullen.