Kerststol
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
500 g bloem
200 g boter
2 ei
200 g suiker
250 g curd
125 g gemalen amandelen
250 g rozijnen
100 g gekonfijte citroenschil
1 snuifje zout
50 g poedersuiker
100 g boter
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de bloem, de boter, de eieren, de suiker, de curd, de amandelen, de rozijnen, de gekonfijte citroenzeste en het zout in de mengkom. Druk op ‘Start’.
Stap 2 /5
Vorm de stol en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 3 /5
Bak de stol ongeveer 1 uur op 180 graden.
Stap 4 /5
Smelt de boter in een ovenschool aan het einde van de baktijd.
Stap 5 /5
Bestrijk de warme stol na het bakken meteen met boter en strooi er poedersuiker over.