- Homepage
- Recipe Details Page
Kerststol
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
500 g bloem
200 g boter
2 ei
200 g suiker
250 g curd
125 g gemalen amandelen
250 g rozijnen
100 g gekonfijte citroenschil
1 snuifje zout
50 g poedersuiker
100 g boter
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de bloem, de boter, de eieren, de suiker, de curd, de amandelen, de rozijnen, de gekonfijte citroenzeste en het zout in de mengkom. Druk op ‘Start’.
500g bloem 200g boter 2 ei 200g suiker 250g curd 125g gemalen amandelen 250g rozijnen 100g gekonfijte citroenschil 1snuifje zout
Dough Hook
Stap 2 /5
Vorm de stol en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 3 /5
Bak de stol ongeveer 1 uur op 180 graden.
Stap 4 /5
Smelt de boter in een ovenschool aan het einde van de baktijd.
100g boter
Stap 5 /5
Bestrijk de warme stol na het bakken meteen met boter en strooi er poedersuiker over.
50g poedersuiker