Kerstbriochetaart
- Totale tijd 1u 5min
- 20min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
5 personen
15 cl Halfvolle melk
25 g Verse bakkersgist
2 Eieren
350 g Witte bloem
100 g Amandelpoeder
5 g Zout
50 g Suiker
100 g Zachte boter in stukjes
120 g Gedroogd fruit (sinaasappelschil, rozijnen)
1 Ei
Poedersuiker
Parelsuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Weeg het gedroogd fruit af in een kommetje en zet aan de kant.
Stap 2 /11
Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg 1 ei, de bloem, het amandelpoeder, het zout, de suiker en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Haal het deeg uit de keukenmachine. Voeg de gedroogde vruchten toe en maak een worstvorm.
Stap 5 /11
Leg op een ovenplaat met bakpapier en laat gedurende 1u30 rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 6 /11
Maak 8 bolletjes van het deeg en leg ze in een cakevorm. De bolletjes moeten dicht tegen elkaar liggen..
Stap 7 /11
Laat gedurende 1 uur rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 9 /11
Bestrijk de brioche met opgeklopt ei en bedek met parelsuiker.
Stap 10 /11
Zet 45 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Verwarm de oven voor op 180 °C (op thermostaat 6). Bestrijk de brioche met opgeklopt ei en bedek met parelsuiker. Zet 45 minuten in de oven. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.