- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Kerstbriochetaart
Kerstbriochetaart
- Totale tijd 1u 5min
- 20min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
15 cl Halfvolle melk
25 g Verse bakkersgist
2 Eieren
350 g Witte bloem
100 g Amandelpoeder
5 g Zout
50 g Suiker
100 g Zachte boter in stukjes
120 g Gedroogd fruit (sinaasappelschil, rozijnen)
Parelsuiker
Poedersuiker
1 Ei
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Weeg het gedroogd fruit af in een kommetje en zet aan de kant.
Stap 2 /11
Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg 1 ei, de bloem, het amandelpoeder, het zout, de suiker en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Haal het deeg uit de keukenmachine. Voeg de gedroogde vruchten toe en maak een worstvorm.
Stap 5 /11
Leg op een ovenplaat met bakpapier en laat gedurende 1u30 rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 6 /11
Maak 8 bolletjes van het deeg en leg ze in een cakevorm. De bolletjes moeten dicht tegen elkaar liggen..
Stap 7 /11
Laat gedurende 1 uur rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 9 /11
Bestrijk de brioche met opgeklopt ei en bedek met parelsuiker.
Stap 10 /11
Zet 45 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Verwarm de oven voor op 180 °C (op thermostaat 6). Bestrijk de brioche met opgeklopt ei en bedek met parelsuiker. Zet 45 minuten in de oven. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
