Kerstbrioche
Moulinex
Recept door Moulinex

Kerstbrioche

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 5min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

5 personen

  • 15 cl halfvolle melk

  • 25 g verse gist

  • 2 eieren

  • 350 g witte bloem

  • 100 g amandelpoeder

  • 5 g zout

  • 50 g suiker

  • 100 g stukkenzachte boter

  • 120 g gedroogde vruchten (sinaasappelschil, rozijnen)

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Plaats het mes om te kneden/hakken, doe de melk en de gist in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 15cl halfvolle melk
  • 25g verse gist
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /5

Voeg 1 ei, de bloem, het amandelpoeder, het zout, de suiker en de boter toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 2 eieren
  • 350g witte bloem
  • 100g amandelpoeder
  • 5g zout
  • 50g suiker
  • 100g stukkenzachte boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /5

Haal het deeg na 40 min rijzen uit de robot, voeg de gedroogde vruchten toe en kneed het deeg tot een worst. Leg het deeg op een plaat met bakpapier en laat 1 u 30 rusten op een tochtvrije plaats.

  • 120g gedroogde vruchten (sinaasappelschil, rozijnen)

Stap 4 /5

Vorm 8 kleine, stevige deegballetjes en doe ze in een cakevorm. Laat 1 u rusten op een tochtvrije plaats.

Stap 5 /5

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Bestrijk de brioche met geklopt ei en bestrooi met parelsuiker. Zet 45 min in de oven. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.

  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228