Kerstbollen
- Totale tijd 3u 57min
- 40min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
200 g Chocolade
15 cl Vloeibare room
130 g Mascarpone
30 g Poedersuiker
1 tl Cacaopoeder
Gekonfijte vruchten
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /11
Haal er ongeveer 1/3 van de chocolade uit en zet aan de kant.
Stap 3 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /11
Doe de rest van de gehakte chocolade in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /11
Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak met een fijne spuitmond.
Stap 6 /11
Spuit chocoladestrepen in de siliconen vormen om een vrij dikke roosterstructuur te krijgen.
Stap 7 /11
Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
Stap 8 /11
Doe de mascarpone met de vloeibare room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /11
Voeg de poedersuiker en de cacao toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 10 /11
Haal elke halve bol voorzichtig uit de vorm. Leg een halve bol op elk bord.
Stap 11 /11
Doe wat cacaocrème en enkele stukjes gekonfijt fruit op de bovenkant. Maak dicht met een andere chocoladeschelp.