Kerstbollen - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kerstbollen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 57min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    17min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g Chocolade

  • 15 cl Vloeibare room

  • 130 g Mascarpone

  • 30 g Poedersuiker

  • 1 tl Cacaopoeder

  • Gekonfijte vruchten

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /11

Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 200g Chocolade
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /11

Haal er ongeveer 1/3 van de chocolade uit en zet aan de kant.

Stap 3 /11

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger

Stap 4 /11

Doe de rest van de gehakte chocolade in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger

Stap 5 /11

Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak met een fijne spuitmond.

Stap 6 /11

Spuit chocoladestrepen in de siliconen vormen om een vrij dikke roosterstructuur te krijgen.

Stap 7 /11

Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.

Stap 8 /11

Doe de mascarpone met de vloeibare room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 15cl Vloeibare room
  • 130g Mascarpone
  • Klopper

Stap 9 /11

Voeg de poedersuiker en de cacao toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 30g Poedersuiker
  • 1tl Cacaopoeder
  • Menger

Stap 10 /11

Haal elke halve bol voorzichtig uit de vorm. Leg een halve bol op elk bord.

Stap 11 /11

Doe wat cacaocrème en enkele stukjes gekonfijt fruit op de bovenkant. Maak dicht met een andere chocoladeschelp.

  • Gekonfijte vruchten

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228