- Homepage
- Recipe Details Page
Kerstbollen
- Totale tijd 3u 57min
- 40min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Chocolade
15 cl Vloeibare room
130 g Mascarpone
30 g Poedersuiker
1 tl Cacaopoeder
Gekonfijte vruchten
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
200g Chocolade
Kneed- & hakmes
Stap 2 /11
Haal er ongeveer 1/3 van de chocolade uit en zet aan de kant.
Stap 3 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Menger
Stap 4 /11
Doe de rest van de gehakte chocolade in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Menger
Stap 5 /11
Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak met een fijne spuitmond.
Stap 6 /11
Spuit chocoladestrepen in de siliconen vormen om een vrij dikke roosterstructuur te krijgen.
Stap 7 /11
Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
Stap 8 /11
Doe de mascarpone met de vloeibare room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
15cl Vloeibare room 130g Mascarpone
Klopper
Stap 9 /11
Voeg de poedersuiker en de cacao toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
30g Poedersuiker 1tl Cacaopoeder
Menger
Stap 10 /11
Haal elke halve bol voorzichtig uit de vorm. Leg een halve bol op elk bord.
Stap 11 /11
Doe wat cacaocrème en enkele stukjes gekonfijt fruit op de bovenkant. Maak dicht met een andere chocoladeschelp.
Gekonfijte vruchten