- Homepage
- Recipe Details Page
Kerstballen
- Totale tijd 3u 57min
- 40min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Chocolade
15 cl Lichte room
130 g Mascarpone
2 Bloemsuiker
1 tl Cacaopoeder
Gekonfijte vruchten
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Plaats de stukjes chocolade in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
200g Chocolade
Stap 2 /7
Verwijder ongeveer 1/3 van de chocolade en zet weg.Vervang het hakmes door de menger, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Menger
Stap 3 /7
Voeg aan het einde van het programma de resterende gehakte chocolade toe aan de kom, vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.
Menger
Stap 4 /7
Giet de gesmolten chocolade in een zakje met een vrij dunne punt.Versier de siliconenvormpjes met chocoladelijnen om een vrij dik rooster te vormen.Zet alles minstens 3 uur in de koelkast.
Stap 5 /7
Doe de mascarpone met de lichte room in de kom van de keukenrobot met de klopper.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
15cl Lichte room 130g Mascarpone
Menger
Stap 6 /7
Voeg het poedersuiker en de cacao toe. Vergrendel daarna het deksel en druk op 'Start'.
2 Bloemsuiker 1tl Cacaopoeder
Menger
Stap 7 /7
Haal de halve bollen voorzichtig uit de vorm.Plaats op elk bord een halve bol en voeg dan cacaocrème toe.Voeg wat gekonfijt fruit toe dat in kleine stukjes is gesneden en dek af met een tweede chocoladeschelp.
Gekonfijte vruchten