Kersenvlaai
- Totale tijd 28min
- 10min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
100 g Kersen, niet ontpit
1 Ei(eren)
15 cl Melk
30 g Suiker
20 g Bloem
2 Schaaltjes van 14 cl
Boter om de schaaltjes in te vetten
Poedersuiker (als decoratie)
Bakpapier met dezelfde diameter als de kuip
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Meng de eieren met de suiker in een kom. Voeg de bloem toe, giet er de melk beetje bij beetje bij.
Stap 3 /6
Verdeel de kersen over de schaaltjes. Giet het mengsel over de kersen.
Stap 4 /6
Dek de schaaltjes af met folie. Zet ze in de kuip op het bakpapier. Giet 20 cl water in de kuip.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Lauw opeten, of juist heel koud bestrooid met poedersuiker.