Keralese eiercurry - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Keralese eiercurry

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 15min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 el Kokosolie

  • 0.5 tl Mosterdzaadjes

  • 0.5 tl Venkelzaadjes

  • 1 Gepelde uien

  • 200 g Gehakte tomaten

  • 1.5 cm Gemberwortel

  • 0.5 el Kerriepoeder

  • 0.5 el Kurkuma

  • 7.5 cl Water

  • 2 Hardgekookte eieren

Bereiding

Stap 1 /8

Voorbereiden van de ingrediënten.

  • 1el Kokosolie
  • 0.5tl Mosterdzaadjes
  • 0.5tl Venkelzaadjes
  • 1 Gepelde uien
  • 200g Gehakte tomaten
  • 1.5cm Gemberwortel
  • 0.5el Kerriepoeder
  • 0.5el Kurkuma
  • 7.5cl Water
  • 2 Hardgekookte eieren

Stap 2 /8

Ui in plakjes snijden.

  • 1 Gepelde uien

Stap 3 /8

Olie in de pot gieten.

  • 1el Kokosolie

Stap 4 /8

Mosterd- en venkelzaadjes bakken. Ui toevoegen en 2 minuten laten bakken.

  • 0.5tl Mosterdzaadjes
  • 0.5tl Venkelzaadjes
  • 1 Gepelde uien

Stap 5 /8

Tomaten, gember, curry en kurkuma toevoegen. Water toevoegen. Op smaak brengen.

  • 200g Gehakte tomaten
  • 1.5cm Gemberwortel
  • 0.5el Kerriepoeder
  • 0.5el Kurkuma
  • 7.5cl Water

Stap 6 /8

Koken onder druk.

Stap 7 /8

Eieren toevoegen en 3 minuten laten sudderen.

  • 2 Hardgekookte eieren

Stap 8 /8

Serveren met koriander.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228