Kefta lamsballetjes
- Totale tijd 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
250 g Rundergehakt
200 g Gehakte tomaten
0.5 Teentje knoflook, ontkiemd en gehakt
1 el Olijfolie
3 Gehakte verse koriandertakjes
1 Gesnipperde sjalotten
10 cl Water
2 tl Keftakruiden
Zout en peper
10 g Gehakte pijnboompitten
Bereiding
Stap 1 /9
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /9
Haal de kiemen van de look weg.
Stap 3 /9
Snijd de sjalot fijn.
Stap 4 /9
Snijd de koriander fijn.
Stap 5 /9
Vermeng het vlees, de koriander, de sjalotten, de look, de kruiden, de pijnboompitten en peper en zout met elkaar. Rol balletjes van 30 g.
Stap 6 /9
Giet de olie in de kuip. Laat de balletjes zo lang nodig aan alle kanten bruinen.
Stap 7 /9
Mix het water met de tomaten om een coulis te maken. Doe deze in de kuip en voeg de balletjes toe.
Stap 8 /9
Snelkookfunctie
Stap 9 /9
Dien de balletjes op met griesmeel.