- Homepage
- Recipe Details Page
Kefta lamsballetjes
- Totale tijd 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
250 g Rundergehakt
200 g Gehakte tomaten
0.5 Teentje knoflook, ontkiemd en gehakt
1 el Olijfolie
3 Gehakte verse koriandertakjes
1 Gesnipperde sjalotten
10 cl Water
2 tl Keftakruiden
Zout en peper
10 g Gehakte pijnboompitten
Bereiding
Stap 1 /9
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /9
Haal de kiemen van de look weg.
Stap 3 /9
Snijd de sjalot fijn.
Stap 4 /9
Snijd de koriander fijn.
Stap 5 /9
Vermeng het vlees, de koriander, de sjalotten, de look, de kruiden, de pijnboompitten en peper en zout met elkaar. Rol balletjes van 30 g. Giet de olie in de kuip.
Stap 6 /9
Laat de balletjes zo lang nodig aan alle kanten bruinen.
Stap 7 /9
Mix het water met de tomaten om een coulis te maken. Doe deze in de kuip en voeg de balletjes toe.
Stap 8 /9
Snelkookfunctie: 3 min
Stap 9 /9
Dien de balletjes op met griesmeel.