- Homepage
- Recipe Details Page
Kasnocken
- Totale tijd 3u 5min
- 5min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 2u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
100 g Oud brood
7 cl Melk
40 g Ajuin
1 cl Olie
5 g Gehakte peterselie
25 g Paneermeel
Gezouten water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /11
Doe het in stukken van 1 cm gesneden brood in een kom en dek af met melk. Laat 10 minuten rusten.
100g Oud brood 7cl Melk
Stap 2 /11
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 3 /11
Vervang het mes door de mengstaaf en voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1cl Olie
Menger
Stap 4 /11
Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes. Voeg het brood en de melk toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 5 /11
Voeg het paneermeel en de peterselie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5g Gehakte peterselie 25g Paneermeel
Ultrablade hakmes
Stap 6 /11
Doe de bereiding in een kom. Dek af en laat 2-3 uur rusten in de koelkast.
Stap 7 /11
Maak quenelles met een diameter van 4 cm.
Stap 8 /11
Doe 1,5 l gezouten water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires.
Gezouten water
Stap 9 /11
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Open het deksel na de pieptoon en leg de quenelles voorzichtig in het water.
Stap 10 /11
Laat even uitlekken op keukenpapier.
Stap 11 /11
Dien de warme quenelles op met een tomatencoulis.