Karamelflan
- Totale tijd 2u 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
3 Eieren
40 cl Melk
75 g Karameltopping
20 g Suiker
7 g Vanillesuiker
5 g Vanillearoma
Water
45 g Karameltopping
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de eieren, de suiker, de vanille en de karameltopping in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /9
Voeg de melk toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /9
Verwijder het schuim aan de oppervlakte met een grote lepel.
Stap 4 /9
Vul 6 schaaltjes met de bereiding en dek af met huishoudfolie.
Stap 5 /9
Spoel de kom uit en doe 0,7 l koud water in de mengkom zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de 6 schaaltjes. Druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 7 /9
Haal de schaaltjes uit de machine en laat ze 1 uur rusten op kamertemperatuur.
Stap 8 /9
Zet ze minstens 2 uur voor het opdienen in de koelkast.
Stap 9 /9
U kunt de crèmes opdienen in de schaaltjes maar u kunt ze er ook makkelijk uithalen en opdienen op een bord. Dek af met de resterende karameltopping.