- Homepage
- Recipe Details Page
Karamelflan
- Totale tijd 2u 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
3 eieren
400 ml melk
120 g karamelsaus
20 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl vanillearoma
Water
Accessoires
Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de eieren, de suikers, de vanille en 75 g karamelsaus in de kom van de robot met de klopper erin. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
3 eieren 120g karamelsaus 20g suiker 1zakje vanillesuiker 1tl vanillearoma
Klopper
Stap 2 /5
Voeg de melk, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Verwijder het schuim aan de oppervlakte met een grote lepel. Vul de 6 schaaltjes met de bereiding en dek af met plasticfolie.
400ml melk
Klopper
Stap 3 /5
Reinig de kom en giet 0,7 l koud water op de bodem zonder accessoires. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand met de 6 schaaltjes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' (in manuele stand op 120 °C.);
Stoom- accessoire
Stap 4 /5
Programmeer de robot aan het eind van de bereiding 10 min. in warmhoudstand om het garen van de crèmes te beëindigen.
Stap 5 /5
Verwijder de crèmes daarna uit de mand en laat ze 1 uur op kamertemperatuur staan. Zet ze daarna 2 uur in de koelkast vóór het opdienen. U kunt de crèmes in de schaaltjes opdienen of uit de vorm halen en op een bord dresseren. Overgiet met de resterende karamelsaus.