Karamelflan
Moulinex
Recept door Moulinex

Karamelflan

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 30min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 3 eieren

  • 400 ml melk

  • 120 g karamelsaus

  • 20 g suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 tl vanillearoma

  • Water

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /5

Doe de eieren, de suikers, de vanille en 75 g karamelsaus in de kom van de robot met de klopper erin. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 3 eieren
  • 120g karamelsaus
  • 20g suiker
  • 1zakje vanillesuiker
  • 1tl vanillearoma
  • Klopper

Stap 2 /5

Voeg de melk, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Verwijder het schuim aan de oppervlakte met een grote lepel. Vul de 6 schaaltjes met de bereiding en dek af met plasticfolie.

  • 400ml melk
  • Klopper

Stap 3 /5

Reinig de kom en giet 0,7 l koud water op de bodem zonder accessoires. Sluit het deksel en plaats de buitenste stoommand met de 6 schaaltjes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' (in manuele stand op 120 °C.);

  • Stoom- accessoire

Stap 4 /5

Programmeer de robot aan het eind van de bereiding 10 min. in warmhoudstand om het garen van de crèmes te beëindigen.

Stap 5 /5

Verwijder de crèmes daarna uit de mand en laat ze 1 uur op kamertemperatuur staan. Zet ze daarna 2 uur in de koelkast vóór het opdienen. U kunt de crèmes in de schaaltjes opdienen of uit de vorm halen en op een bord dresseren. Overgiet met de resterende karamelsaus.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228