Karamel rijstpudding
- Totale tijd 1u 9min
- 10min
Voorbereidingstijd - 59min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
90 g Vloeibare karamel
75 cl Melk
150 g Arborio-rijst
75 g Suiker
1.5 teentje Vanille
15 cl Room
20 g Boter
3 Ei
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /8
Verdeel de karamel over de bodem van de vorm. Giet de melk in de kookpan en voeg de rijst, suiker en vanille toe. Meng.
Stap 3 /8
Koken onder druk
Stap 4 /8
Verwijder de pan, voeg de room en de boter toe, meng. Verwijder de vanille en zet apart in een grote kom.
Stap 5 /8
Laat afkoelen en voeg al roerend het ei of de eieren toe.
Stap 6 /8
Giet in de vorm over de karamel. Dek af, zet in het stoommandje en plaats in de kookpan met 300 ml water.
Stap 7 /8
Koken onder druk
Stap 8 /8
Laat afkoelen alvorens uit de vorm te halen.