Kantonese gestoomde vis
- Totale tijd 29min
- 10min
Voorbereidingstijd - 19min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
250 g Koolvisfilet
2 tl Gember
1 el Sojasaus
0.5 tl Geroosterde sesamolie
1 el Zonnebloemolie
1 staafje Lente-ui
10 takje Koriander
Peper
Bereiding
Stap 1 /9
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /9
Hak de gember fijn.
Stap 3 /9
Leg een vel bakpapier op de bodem van de stoommand. Leg de stukken vis naast elkaar in het mandje.
Stap 4 /9
Doe 25 cl water in de kom. Zet het mandje in de kom.
Stap 5 /9
Meng de helft van de gember met de sojasaus en de sesamolie. Giet over de vis.
Stap 6 /9
Zachte stoom koken.
Stap 7 /9
Verwijder het mandje. Doe de vis en het vocht in een schaal. Was de kom en droog af.
Stap 8 /9
Bak de andere helft van de gember met de olie gedurende 1 minuut. Voeg de ajuin en de koriander toe. Breng op smaak met peper en meng.
Stap 9 /9
Giet over de vis en dien op.