Kantonese gestoomde vis - Recepten iCookeo 9in1 | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kantonese gestoomde vis

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 29min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    19min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 250 g Koolvisfilet

  • 2 tl Gember

  • 1 el Sojasaus

  • 0.5 tl Geroosterde sesamolie

  • 1 el Zonnebloemolie

  • 1 staafje Lente-ui

  • 10 takje Koriander

  • Peper

Bereiding

Stap 1 /9

Maak de ingrediënten klaar.

  • 250g Koolvisfilet
  • 2tl Gember
  • 1el Sojasaus
  • 0.5tl Geroosterde sesamolie
  • 1el Zonnebloemolie
  • 1staafje Lente-ui
  • 10takje Koriander
  • Peper

Stap 2 /9

Hak de gember fijn.

  • 2tl Gember

Stap 3 /9

Leg een vel bakpapier op de bodem van de stoommand. Leg de stukken vis naast elkaar in het mandje.

  • 250g Koolvisfilet

Stap 4 /9

Doe 25 cl water in de kom. Zet het mandje in de kom.

Stap 5 /9

Meng de helft van de gember met de sojasaus en de sesamolie. Giet over de vis.

  • 2tl Gember
  • 1el Sojasaus
  • 0.5tl Geroosterde sesamolie

Stap 6 /9

Zachte stoom koken.

Stap 7 /9

Verwijder het mandje. Doe de vis en het vocht in een schaal. Was de kom en droog af.

Stap 8 /9

Bak de andere helft van de gember met de olie gedurende 1 minuut. Voeg de ajuin en de koriander toe. Breng op smaak met peper en meng.

  • 2tl Gember
  • 1el Zonnebloemolie
  • 1staafje Lente-ui
  • 10takje Koriander
  • Peper

Stap 9 /9

Giet over de vis en dien op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228