Kaneelbroodjes
- Totale tijd 2u 15min
- 25min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
16 eenheid
45 g gist
20 g suiker
10 g vanillesuiker
40 cl melk
640 g bloem
100 g boter
5 g zout
125 g roomkaas
40 g boter
125 g poedersuiker
65 g boter
100 g suiker
10 g kaneel
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de gist, de suiker, de vanillesuiker, en de lauwe melk in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 2 /12
Voeg de bloem, de zachte boter in stukjes en het zout toe aan het gist-suiker-melkmengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 3 /12
Laat minstens 1 uur rijzen tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Stap 4 /12
Laat de boter in een steelpan smelten en meng de suiker erbij. Breng op smaak met kaneel.
Stap 5 /12
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek van ongeveer 35 op 50 cm.
Stap 6 /12
Besmeer het deeg met de gesmolten boter.
Stap 7 /12
Rol het vanaf de lange kant op in de vorm van een cilinder en snijd in 16 plakken.
Stap 8 /12
Leg de kaneelbroodjes in een bakvorm en laat ze nog 30 minuten rijzen.
Stap 9 /12
Verwarm de oven in tussentijd voor op 180 graden.
Stap 10 /12
Laat de kaneelbroodjes gedurende ongeveer 20 minuten bakken.
Stap 11 /12
Eens de kaneelbroodjes in de oven zitten, kan de glazuurbereiding van start gaan. Meng de roomkaas, de zachte boter en de poedersuiker door elkaar in een aparte kom.
Stap 12 /12
Haal de kaneelbroodjes uit de oven en verdeel het glazuur onmiddellijk over de kaneelbroodjes.