Kaneelbroodjes - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kaneelbroodjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 15min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    1u 30min

Ingrediënten

16 eenheid

  • 45 g gist

  • 20 g suiker

  • 10 g vanillesuiker

  • 40 cl melk

  • 640 g bloem

  • 100 g boter

  • 5 g zout

  • 125 g roomkaas

  • 40 g boter

  • 125 g poedersuiker

  • 65 g boter

  • 100 g suiker

  • 10 g kaneel

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /12

Doe de gist, de suiker, de vanillesuiker, en de lauwe melk in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 45g gist
  • 20g suiker
  • 10g vanillesuiker
  • 40cl melk
  • Flex Whisk

Stap 2 /12

Voeg de bloem, de zachte boter in stukjes en het zout toe aan het gist-suiker-melkmengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 640g bloem
  • 100g boter
  • 5g zout
  • Dough Hook

Stap 3 /12

Laat minstens 1 uur rijzen tot het deeg in omvang is verdubbeld.

Stap 4 /12

Laat de boter in een steelpan smelten en meng de suiker erbij. Breng op smaak met kaneel.

  • 65g boter
  • 100g suiker
  • 10g kaneel

Stap 5 /12

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek van ongeveer 35 op 50 cm.

Stap 6 /12

Besmeer het deeg met de gesmolten boter.

  • 65g boter
  • 100g suiker
  • 10g kaneel

Stap 7 /12

Rol het vanaf de lange kant op in de vorm van een cilinder en snijd in 16 plakken.

Stap 8 /12

Leg de kaneelbroodjes in een bakvorm en laat ze nog 30 minuten rijzen.

Stap 9 /12

Verwarm de oven in tussentijd voor op 180 graden.

Stap 10 /12

Laat de kaneelbroodjes gedurende ongeveer 20 minuten bakken.

Stap 11 /12

Eens de kaneelbroodjes in de oven zitten, kan de glazuurbereiding van start gaan. Meng de roomkaas, de zachte boter en de poedersuiker door elkaar in een aparte kom.

  • 125g roomkaas
  • 40g boter
  • 125g poedersuiker

Stap 12 /12

Haal de kaneelbroodjes uit de oven en verdeel het glazuur onmiddellijk over de kaneelbroodjes.