- Homepage
- Recipe Details Page
Kaneelbroodjes
- Totale tijd 2u 15min
- 25min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
16 eenheid
45 g gist
20 g suiker
10 g vanillesuiker
40 cl melk
640 g bloem
100 g boter
1 tl zout
125 g roomkaas
40 g boter
125 g poedersuiker
65 g boter
100 g suiker
10 g kaneel
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de gist, de suiker, de vanillesuiker, en de lauwe melk in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
45g gist 20g suiker 10g vanillesuiker 40cl melk
Flex Whisk
Stap 2 /12
Voeg de bloem, de zachte boter in stukjes en het zout toe aan het gist-suiker-melkmengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
640g bloem 100g boter 1tl zout
Dough Hook
Stap 3 /12
Laat minstens 1 uur rijzen tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Stap 4 /12
Laat de boter in een steelpan smelten en meng de suiker erbij. Breng op smaak met kaneel.
65g boter 100g suiker 10g kaneel
Stap 5 /12
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek van ongeveer 35 op 50 cm.
Stap 6 /12
Besmeer het deeg met de gesmolten boter.
65g boter 100g suiker 10g kaneel
Stap 7 /12
Rol het vanaf de lange kant op in de vorm van een cilinder en snijd in 16 plakken.
Stap 8 /12
Leg de kaneelbroodjes in een bakvorm en laat ze nog 30 minuten rijzen.
Stap 9 /12
Verwarm de oven in tussentijd voor op 180 graden.
Stap 10 /12
Laat de kaneelbroodjes gedurende ongeveer 20 minuten op 220 graden bakken.
Stap 11 /12
Eens de kaneelbroodjes in de oven zitten, kan de glazuurbereiding van start gaan. Meng de roomkaas, de zachte boter en de poedersuiker door elkaar in een aparte kom.
125g roomkaas 40g boter 125g poedersuiker
Stap 12 /12
Haal de kaneelbroodjes uit de oven en verdeel het glazuur onmiddellijk over de kaneelbroodjes.