Kalfsblanquette met limoen, gember en volkoren rijst
- Totale tijd 2u 32min
- 20min
Voorbereidingstijd - 2u 12min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1000 g Kalfsvlees voor blanquette
1 Gemengde kruiden
125 g Wortel
100 g Ajuin
50 g Selder
5 cm Gemberwortel
2 Limoen
30 g Maïzena
25 cl Vloeibare room
200 g Wilde rijst
35 cl Water
Blaadje oregano
Zout, peper
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /14
Verwijder de schil van de limoenen. Zet het even apart.
Stap 2 /14
Doe de in stukjes gesneden en gepelde gember in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /14
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Vul de kom met het vlees in grote blokjes, de gepelde en in blokjes gesneden wortels, de gewassen en in blokjes gesneden selder, de gehakte gember, de bouquet garni, de oregano en de gepelde ajuin.
Stap 4 /14
Giet het water erbij zodat het vlees en de garnering volledig onder water staan. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /14
Haal het vlees en de groenten uit de kom en houd de bouillon bij.
Stap 6 /14
Voeg de schil van de limoenen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /14
Los de maizena in een kommetje op in een beetje bouillon.
Stap 8 /14
Doe de verdunde maizena en de room in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /14
Zet de kalfsblanquette in een steelpannetje op een laag vuur.
Stap 10 /14
Maak de kom van de keukenmachine schoon en giet 0,7 l water in de kom.
Stap 11 /14
Spoel de rijst.
Stap 12 /14
Leg een vel bakpapier in het stoommandje. Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg er de rijst in.
Stap 13 /14
Giet het water over de rijst. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 14 /14
Serveer de blanquette met de rijst.