Kalfsblanquette met limoen, gember en volkoren rijst - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kalfsblanquette met limoen, gember en volkoren rijst

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 32min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    2u 12min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1000 g Kalfsvlees voor blanquette

  • 1 Gemengde kruiden

  • 125 g Wortel

  • 100 g Ajuin

  • 50 g Selder

  • 5 cm Gemberwortel

  • 2 Limoen

  • 30 g Maïzena

  • 25 cl Vloeibare room

  • 200 g Wilde rijst

  • 35 cl Water

  • Blaadje oregano

  • Zout, peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /14

Verwijder de schil van de limoenen. Zet het even apart.

  • 2 Limoen

Stap 2 /14

Doe de in stukjes gesneden en gepelde gember in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cm Gemberwortel
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /14

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Vul de kom met het vlees in grote blokjes, de gepelde en in blokjes gesneden wortels, de gewassen en in blokjes gesneden selder, de gehakte gember, de bouquet garni, de oregano en de gepelde ajuin.

  • 1000g Kalfsvlees voor blanquette
  • 1 Gemengde kruiden
  • 125g Wortel
  • 100g Ajuin
  • 50g Selder
  • bladje Blaadje oregano

Stap 4 /14

Giet het water erbij zodat het vlees en de garnering volledig onder water staan. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Zout, peper
  • Water
  • Menger

Stap 5 /14

Haal het vlees en de groenten uit de kom en houd de bouillon bij.

Stap 6 /14

Voeg de schil van de limoenen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Menger

Stap 7 /14

Los de maizena in een kommetje op in een beetje bouillon.

  • 30g Maïzena

Stap 8 /14

Doe de verdunde maizena en de room in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Vloeibare room
  • Menger

Stap 9 /14

Zet de kalfsblanquette in een steelpannetje op een laag vuur.

Stap 10 /14

Maak de kom van de keukenmachine schoon en giet 0,7 l water in de kom.

  • Water

Stap 11 /14

Spoel de rijst.

  • 200g Wilde rijst
  • Water

Stap 12 /14

Leg een vel bakpapier in het stoommandje. Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg er de rijst in.

  • Stoommandje

Stap 13 /14

Giet het water over de rijst. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 35cl Water
  • Stoommandje

Stap 14 /14

Serveer de blanquette met de rijst.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228