Kalfsblanquette met limoen, gember en volkoren rijst
Moulinex
Recept door Moulinex

Kalfsblanquette met limoen, gember en volkoren rijst

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 32min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    2u 12min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1000 g kalfsvlees voor blanquette

  • 1 gemengde kruidenzakje

  • 125 g wortels

  • 100 g ajuinen

  • 50 g selder

  • 5 cm gemberwortel

  • 134 g limoenen

  • 30 g maïzena

  • 25 cl vloeibare room

  • 200 g wilde rijst

  • 35 cl water

  • *Enkele blaadjes oregano

  • *Zout, peper

  • *Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /14

*Pel de ajuin en schil de gember en de wortel. Was de stengel selder. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes. Snijd het kalfsvlees is grote stukken.

  • 1000g kalfsvlees voor blanquette
  • 125g wortels
  • 100g ajuinen
  • 50g selder
  • 5cm gemberwortel

Stap 2 /14

*Snijd de gember in stukjes.

  • 5cm gemberwortel

Stap 3 /14

*Doe de gember in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cm gemberwortel
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /14

*Vervang het mes door de menger en voeg het vlees, de wortels, de selder, de gember, het kruidentuiltje, de oregano en de ajuin toe.

  • 1000g kalfsvlees voor blanquette
  • 1 gemengde kruidenzakje
  • 125g wortels
  • 100g ajuinen
  • 50g selder
  • 5cm gemberwortel
  • *Enkele blaadjes oregano
  • Menger

Stap 5 /14

*Giet het water erbij zodat het vlees en de garnering volledig onder water staan. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • *Zout, peper
  • *Water
  • Menger

Stap 6 /14

*Haal het vlees en de groenten uit de kom en houd de bouillon bij.

Stap 7 /14

*Neem de limoenzeste en voeg ze toe aan de bouillon. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 134g limoenen
  • Menger

Stap 8 /14

*Los de maïzena op in een beetje bouillon.

  • 30g maïzena

Stap 9 /14

*Doe de maïzena samen met de room in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g maïzena
  • 25cl vloeibare room
  • Menger

Stap 10 /14

*Zet de kalfsblanquette in een steelpannetje op een laag vuur.

Stap 11 /14

*Spoel de rijst. Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.

  • 200g wilde rijst
  • *Water

Stap 12 /14

*Leg een op maat gesneden vel bakpapier in het stoommandje en doe de rijst erbij.

  • 200g wilde rijst
  • Stoommandje

Stap 13 /14

*Giet het water over de rijst. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 35cl water
  • Stoommandje

Stap 14 /14

*Serveer de blanquette met de rijst.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228