- Homepage
- Recipe Details Page
Kalfsblanquette met limoen, gember en volkoren rijst
- Totale tijd 2u 32min
- 20min
Voorbereidingstijd - 2u 12min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1000 g kalfsvlees voor blanquette
1 gemengde kruidenzakje
125 g wortels
100 g ajuinen
50 g selder
5 cm gemberwortel
134 g limoenen
30 g maïzena
25 cl vloeibare room
200 g wilde rijst
35 cl water
*Enkele blaadjes oregano
*Zout, peper
*Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /14
*Pel de ajuin en schil de gember en de wortel. Was de stengel selder. Snijd de wortel en de selder in kleine blokjes. Snijd het kalfsvlees is grote stukken.
1000g kalfsvlees voor blanquette 125g wortels 100g ajuinen 50g selder 5cm gemberwortel
Stap 2 /14
*Snijd de gember in stukjes.
5cm gemberwortel
Stap 3 /14
*Doe de gember in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
5cm gemberwortel
Ultrablade hakmes
Stap 4 /14
*Vervang het mes door de menger en voeg het vlees, de wortels, de selder, de gember, het kruidentuiltje, de oregano en de ajuin toe.
1000g kalfsvlees voor blanquette 1 gemengde kruidenzakje 125g wortels 100g ajuinen 50g selder 5cm gemberwortel *Enkele blaadjes oregano
Menger
Stap 5 /14
*Giet het water erbij zodat het vlees en de garnering volledig onder water staan. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
*Zout, peper *Water
Menger
Stap 6 /14
*Haal het vlees en de groenten uit de kom en houd de bouillon bij.
Stap 7 /14
*Neem de limoenzeste en voeg ze toe aan de bouillon. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
134g limoenen
Menger
Stap 8 /14
*Los de maïzena op in een beetje bouillon.
30g maïzena
Stap 9 /14
*Doe de maïzena samen met de room in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g maïzena 25cl vloeibare room
Menger
Stap 10 /14
*Zet de kalfsblanquette in een steelpannetje op een laag vuur.
Stap 11 /14
*Spoel de rijst. Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
200g wilde rijst *Water
Stap 12 /14
*Leg een op maat gesneden vel bakpapier in het stoommandje en doe de rijst erbij.
200g wilde rijst
Stoommandje
Stap 13 /14
*Giet het water over de rijst. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
35cl water
Stoommandje
Stap 14 /14
*Serveer de blanquette met de rijst.