Kabeljauwkruimeltaart
- Totale tijd 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)
150 g Ritz®-crackers of andere crackers
40 g Parmezaanse kaas
40 g Gesmolten boter
1 el Citroensap
Zout, peper
2 el Fijngesneden peterselie
1 Citroen
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de crackers in een diepvrieszakje en plet ze met een deegroller tot kruimels. Meng in een kleine kom de crackerkruimels met de parmezaan, gesmolten boter en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de kabeljauwfilets op de plaat in lade 1. Strooi de kruimels over de vis. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de kabeljauwfilets op de plaat in lade 2. Strooi de kruimels over de vis. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 3 /4
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 4 /4
Bestrooi de kabeljauw met gehakte peterselie en citroenrasp en serveer met een partje citroen. Serveer met gegrilde asperges en een beetje geraspte parmezaan.