Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kabeljauwkruimeltaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 20min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)

  • 150 g Ritz®-crackers of andere crackers

  • 40 g Parmezaanse kaas

  • 40 g Gesmolten boter

  • 1 el Citroensap

  • Zout, peper

  • 2 el Fijngesneden peterselie

  • 1 Citroen

Bereiding

Stap 1 /4

Doe de crackers in een diepvrieszakje en plet ze met een deegroller tot kruimels. Meng in een kom de crackerkruimels met de parmezaan, gesmolten boter en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

  • 150g Ritz®-crackers of andere crackers
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 40g Gesmolten boter
  • 1el Citroensap
  • Zout, peper

Stap 2 /4

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de kabeljauwfilets op de plaat in lade 1. Strooi de kruimels over de vis. Zet lade 2 aan. Zet het VIS-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de kabeljauwfilets op de plaat in lade 2. Strooi de kruimels over de vis. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

  • 6 Kabeljauwfilets (ongeveer 150 per stuk)

Stap 3 /4

Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra 1 min, indien nodig, tot de vis gemakkelijk schilfert met een vork.

Stap 4 /4

Bestrooi de kabeljauw met gehakte peterselie en citroenrasp en serveer met een partje citroen. Serveer met gegrilde asperges en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

  • 2el Fijngesneden peterselie
  • 1 Citroen

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228