Kabeljauwgratin
- Totale tijd 1u 8min
- 15min
Voorbereidingstijd - 53min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
135 g Gegaarde kabeljauw
10 cl Halfvolle melk
3 stengel Bladpeterselie
40 g Ajuin
2 g Look
Zout
Water
270 g Aardappels
10 g Boter
20 cl Halfvolle melk
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 220°C (op thermostaat 7).
Stap 2 /13
Doe de geschilde en in stukjes gesneden ajuin en look in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /13
Voeg de kabeljauw, melk en peterselie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Breng de bereiding naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /13
Smeer een gratineerschaal in met boter en giet er de bereiding in.
Stap 6 /13
Was en droog de keukenmachine.
Stap 7 /13
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /13
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe de geschilde en in stukjes van 2 cm gesneden aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /13
Haal het water uit de kom van de keukenmachine.
Stap 10 /13
Doe de aardappelen, de boter en de melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /13
Proef en kruid bij naar smaak.
Stap 12 /13
Giet deze puree over de kabeljauw.
Stap 13 /13
Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Dien warm op.