Kabeljauwgratin - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kabeljauwgratin

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 8min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    53min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 135 g Gegaarde kabeljauw

  • 10 cl Halfvolle melk

  • 3 stengel Bladpeterselie

  • 40 g Ajuin

  • 2 g Look

  • Zout

  • Water

  • 270 g Aardappels

  • 10 g Boter

  • 20 cl Halfvolle melk

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /13

Verwarm de oven voor op 220°C (op thermostaat 7).

Stap 2 /13

Doe de geschilde en in stukjes gesneden ajuin en look in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Ajuin
  • 2g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /13

Voeg de kabeljauw, melk en peterselie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 135g Gegaarde kabeljauw
  • 10cl Halfvolle melk
  • 3stengel Bladpeterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /13

Breng de bereiding naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /13

Smeer een gratineerschaal in met boter en giet er de bereiding in.

Stap 6 /13

Was en droog de keukenmachine.

Stap 7 /13

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 8 /13

Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Doe de geschilde en in stukjes van 2 cm gesneden aardappelen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 270g Aardappels
  • Stoommandje

Stap 9 /13

Haal het water uit de kom van de keukenmachine.

Stap 10 /13

Doe de aardappelen, de boter en de melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 10g Boter
  • 20cl Halfvolle melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 11 /13

Proef en kruid bij naar smaak.

  • Zout

Stap 12 /13

Giet deze puree over de kabeljauw.

Stap 13 /13

Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Dien warm op.