Kabeljauwbolletjes
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
5 personen
300 g ontzoute kabeljauw
300 g aardappelen
1 teentje look
1 ui
70 g bloem
2 eieren
1 koffielepel pimentpoeder
1 bos platte peterselie
Zout
Peper
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Giet 0,7 L water in de kuip. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van 2 cm en doe ze in de stoommand. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 2 /5
Maak de robot aan het einde van het programma leeg. Pel de look en de ui, doe deze in de robot voorzien van het snijmes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 3 /5
Voeg er de goed gedroogde kabeljauw bij, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 4 /5
Kruid het mengsel met wat zout en peper en voeg er de gebakken aardappelen, het meel, de eieren, het pimentpoeder en de blaadjes platte peterselie aan toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Stap 5 /5
Laat een frituurpan op 170°C opwarmen en vorm kleine bolletjes met behulp van een lepel. Dompel deze in hete olie en laat ze gedurende 5 tot 10 min bakken. Leg ze op absorberend papier om het overtollige vet te verwijderen en dien onmiddellijk op.