- Homepage
- Recipe Details Page
Kaastaart met aardbei
- Totale tijd 5u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 4u 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
70 g Zachte boter
160 g Petit Lu koekjes
10 cl Scheproom
200 g Plattekaas
80 g Bloemsuiker
300 g Aardbeien
Accessoires
Kneed- & hakmes Gebakset
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de boter in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
70g Zachte boter
Kneed- & hakmes
Stap 2 /8
Breek de koekjes in tweeën en voeg ze toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
160g Petit Lu koekjes
Kneed- & hakmes
Stap 3 /8
Bedek de bodem van de springvorm of taartvorm met deze bereiding. Laat dit 10 minuten in de koelkast rusten.
Stap 4 /8
Plaats de kom van de keukenrobot 30 minuten in de koelkast.
Stap 5 /8
Pluk de steeltjes van de aardbeien, spoel ze en snijd ze in plakjes.
Stap 6 /8
Voeg de koude scheproom toe aan de kom van de keukenrobot met de garde. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
10cl Scheproom
Gebakset
Stap 7 /8
Voeg de kaas en de bloemsuiker toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
200g Plattekaas 80g Bloemsuiker
Gebakset
Stap 8 /8
Giet de helft van het mengsel in de vorm en leg er vervolgens een laag aardbeien op. Giet de rest van het mengsel in de vorm en laat de kaastaart minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Net voor het opdienen leg je de overige aardbeien op de kaastaart.
300g Aardbeien