Kaassoufflé - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kaassoufflé

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 19min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    54min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 3 Eieren

  • 20 g Bloem

  • 20 g Boter

  • 25 cl Halfvolle melk

  • 100 g Geraspte Gruyère-kaas

  • 1 snuifje Nootmuskaat

  • Zout

  • Boter

Accessoires

  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /12

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /12

Doe de bloem, melk en nootmuskaat in de keukenmachine met de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20g Bloem
  • 25cl Halfvolle melk
  • 1snuifje Nootmuskaat
  • Zout
  • Klopper

Stap 3 /12

Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20g Boter
  • Klopper

Stap 4 /12

Scheid de eiwitten van de eierdooiers.

  • 3 Eieren

Stap 5 /12

Voeg de gruyère toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Geraspte Gruyère-kaas
  • Klopper

Stap 6 /12

Voeg de eigelen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Klopper

Stap 7 /12

Doe de bereiding in een aparte kom en spoel de mengkom schoon.

Stap 8 /12

Doe de eiwitten samen met een snufje zout in de mengkom en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • Zout
  • Klopper

Stap 9 /12

Vet een soufflévorm in met boter.

  • Boter

Stap 10 /12

Meng de opgestijfde eiwitten voorzichtig onder de vorige bereiding.

Stap 11 /12

Giet het beslag in de bakvorm. Zet gedurende 30 tot 35 minuten in de oven zonder de ovendeur te openen.

Stap 12 /12

Dien meteen op.