Kaassoufflé
- Totale tijd 1u 19min
- 25min
Voorbereidingstijd - 54min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
3 Eieren
20 g Bloem
20 g Boter
25 cl Halfvolle melk
100 g Geraspte Gruyère-kaas
1 snuifje Nootmuskaat
Zout
Boter
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /12
Doe de bloem, melk en nootmuskaat in de keukenmachine met de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /12
Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /12
Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
Stap 5 /12
Voeg de gruyère toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /12
Voeg de eigelen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /12
Doe de bereiding in een aparte kom en spoel de mengkom schoon.
Stap 8 /12
Doe de eiwitten samen met een snufje zout in de mengkom en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /12
Vet een soufflévorm in met boter.
Stap 10 /12
Meng de opgestijfde eiwitten voorzichtig onder de vorige bereiding.
Stap 11 /12
Giet het beslag in de bakvorm. Zet gedurende 30 tot 35 minuten in de oven zonder de ovendeur te openen.
Stap 12 /12
Dien meteen op.