- Homepage
- Recipe Details Page
Kaassoufflé
- Totale tijd 1u 19min
- 25min
Voorbereidingstijd - 54min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
3 Eieren
20 g Bloem
20 g Boter
25 cl Halfvolle melk
100 g Geraspte Gruyère-kaas
1 snuifje Nootmuskaat
Zout
Boter
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /12
Doe de bloem, melk en nootmuskaat in de keukenmachine met de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20g Bloem 25cl Halfvolle melk 1snuifje Nootmuskaat Zout
Klopper
Stap 3 /12
Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
20g Boter
Klopper
Stap 4 /12
Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
3 Eieren
Stap 5 /12
Voeg de gruyère toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Geraspte Gruyère-kaas
Klopper
Stap 6 /12
Voeg de eigelen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 7 /12
Doe de bereiding in een aparte kom en spoel de mengkom schoon.
Stap 8 /12
Doe de eiwitten samen met een snufje zout in de mengkom en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Zout
Klopper
Stap 9 /12
Vet een soufflévorm in met boter.
Boter
Stap 10 /12
Meng de opgestijfde eiwitten voorzichtig onder de vorige bereiding.
Stap 11 /12
Giet het beslag in de bakvorm. Zet gedurende 30 tot 35 minuten in de oven zonder de ovendeur te openen.
Stap 12 /12
Dien meteen op.