- Homepage
- Recipe Details Page
Italiaanse vegetarische polpettes
- Totale tijd 1u 1min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 31min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
120 g Droge groene linzen
40 cl Koud water
1 tl Tijm
1 bladje Laurier
15 g Tomatenconcentraat
3 el Gemoute gist
60 g Paneermeel
15 g Havervlokken
20 g Zonnebloempitten
1 snuifje Chilipoeder
0.5 tl Oregano
8 g Look
0.5 tl Steakkruiden
1 el Olijfolie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Spoel de linzen snel af onder koud water en laat ze uitlekken in een fijne zeef.
120g Droge groene linzen
Stap 2 /7
Doe de linzen, het koude water, de tijm en de laurier in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40cl Koud water 1tl Tijm 1bladje Laurier
Menger
Stap 3 /7
Giet af en laat afkoelen.
Stap 4 /7
Doe de linzen, het tomatenconcentraat, de gist, het paneermeel, de havervlokken, de zonnebloempitten, de chilipeper, de oregano, de gepelde look en de kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
15g Tomatenconcentraat 3el Gemoute gist 60g Paneermeel 15g Havervlokken 20g Zonnebloempitten 1snuifje Chilipoeder 0.5tl Oregano 8g Look 0.5tl Steakkruiden
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Zet 15 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Maak balletjes tussen je handen en bak ze gedurende 4 tot 5 minuten in een warme pan met olie. Draai de balletjes af en toe om.
1el Olijfolie
Stap 7 /7
Dien op met spaghetti met tomatensaus en parmezaanschilfers.