Italiaanse vegetarische polpettes - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Italiaanse vegetarische polpettes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 1min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    31min

Ingrediënten

4 personen

  • 120 g Droge groene linzen

  • 40 cl Koud water

  • 1 tl Tijm

  • 1 bladje Laurier

  • 15 g Tomatenconcentraat

  • 3 el Gemoute gist

  • 60 g Paneermeel

  • 15 g Havervlokken

  • 20 g Zonnebloempitten

  • 1 snuifje Chilipoeder

  • 0.5 tl Oregano

  • 8 g Look

  • 0.5 tl Steakkruiden

  • 1 el Olijfolie

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /7

Spoel de linzen snel af onder koud water en laat ze uitlekken in een fijne zeef.

  • 120g Droge groene linzen

Stap 2 /7

Doe de linzen, het koude water, de tijm en de laurier in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40cl Koud water
  • 1tl Tijm
  • 1bladje Laurier
  • Menger

Stap 3 /7

Giet af en laat afkoelen.

Stap 4 /7

Doe de linzen, het tomatenconcentraat, de gist, het paneermeel, de havervlokken, de zonnebloempitten, de chilipeper, de oregano, de gepelde look en de kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 15g Tomatenconcentraat
  • 3el Gemoute gist
  • 60g Paneermeel
  • 15g Havervlokken
  • 20g Zonnebloempitten
  • 1snuifje Chilipoeder
  • 0.5tl Oregano
  • 8g Look
  • 0.5tl Steakkruiden
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /7

Zet 15 minuten in de koelkast.

Stap 6 /7

Maak balletjes tussen je handen en bak ze gedurende 4 tot 5 minuten in een warme pan met olie. Draai de balletjes af en toe om.

  • 1el Olijfolie

Stap 7 /7

Dien op met spaghetti met tomatensaus en parmezaanschilfers.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228