Italiaanse vegetarische polpettes
- Totale tijd 1u 1min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 31min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
120 g Droge groene linzen
40 cl Koud water
1 tl Tijm
1 bladje Laurier
15 g Tomatenconcentraat
3 el Gemoute gist
60 g Paneermeel
15 g Havervlokken
20 g Zonnebloempitten
1 snuifje Chilipoeder
0.5 tl Oregano
8 g Look
0.5 tl Steakkruiden
1 el Olijfolie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Spoel de linzen snel af onder koud water en laat ze uitlekken in een fijne zeef.
Stap 2 /7
Doe de linzen, het koude water, de tijm en de laurier in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /7
Giet af en laat afkoelen.
Stap 4 /7
Doe de linzen, het tomatenconcentraat, de gist, het paneermeel, de havervlokken, de zonnebloempitten, de chilipeper, de oregano, de gepelde look en de kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /7
Zet 15 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Maak balletjes tussen je handen en bak ze gedurende 4 tot 5 minuten in een warme pan met olie. Draai de balletjes af en toe om.
Stap 7 /7
Dien op met spaghetti met tomatensaus en parmezaanschilfers.