- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Italiaanse vegetarische polpettes
Italiaanse vegetarische polpettes
- Totale tijd 1u 1min
- 10minVoorbereidingstijd 
- 20minGaartijd 
- 31minAfkoeltijd 
Ingrediënten
4 personen
- 120 g Droge groene linzen 
- 40 cl Koud water 
- 1 tl Tijm 
- 1 bladje Laurier 
- 15 g Tomatenconcentraat 
- 3 el Gemoute gist 
- 60 g Paneermeel 
- 15 g Havervlokken 
- 20 g Zonnebloempitten 
- 1 snuifje Chilipoeder 
- 0.5 tl Oregano 
- 8 g Look 
- 0.5 tl Steakkruiden 
- 1 el Olijfolie 
Accessoires
- Ultrablade hakmes 
- Menger 
Bereiding
Stap 1 /7
Spoel de linzen snel af onder koud water en laat ze uitlekken in een fijne zeef.
Stap 2 /7
Doe de linzen, het koude water, de tijm en de laurier in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /7
Giet af en laat afkoelen.
Stap 4 /7
Doe de linzen, het tomatenconcentraat, de gist, het paneermeel, de havervlokken, de zonnebloempitten, de chilipeper, de oregano, de gepelde look en de kruiden in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /7
Zet 15 minuten in de koelkast.
Stap 6 /7
Maak balletjes tussen je handen en bak ze gedurende 4 tot 5 minuten in een warme pan met olie. Draai de balletjes af en toe om.
Stap 7 /7
Dien op met spaghetti met tomatensaus en parmezaanschilfers.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
