- Homepage
- Recipe Details Page
Italiaanse meringue
- Totale tijd 1u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
38 stuks
2 eiwitten
125 g suiker
4 cl water
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine.
2 eiwitten
Stap 2 /5
Verhit de suiker en het water in een steelpan om de suikersiroop te maken.
125g suiker 4cl water
Stap 3 /5
Druk op ‘Start’ om de eiwitten op te kloppen wanneer de siroop een temperatuur van 110 graden bereikt.
2 eiwitten
Flex Whisk
Stap 4 /5
Haal het pannetje van het vuur wanneer het mengsel 118 graden bereikt. Druk op ‘Start’ en giet het mengsel langzaam bij het opgeklopte eiwit in de kom van de keukenmachine.
125g suiker 4cl water
Flex Whisk
Stap 5 /5
De meringue is klaar, je kan het gebruiken voor een ander recept of op een ovenbakplaat scheppen en gedurende 1 uur 30 minuten bakken in een oven van 100 graden.