Italiaanse meringue - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Italiaanse meringue

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 45min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u 30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

38 stuks

  • 2 eiwitten

  • 125 g suiker

  • 4 cl water

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /5

Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine.

  • 2 eiwitten

Stap 2 /5

Verhit de suiker en het water in een steelpan om de suikersiroop te maken.

  • 125g suiker
  • 4cl water

Stap 3 /5

Druk op ‘Start’ om de eiwitten op te kloppen wanneer de siroop een temperatuur van 110 graden bereikt.

  • 2 eiwitten
  • Flex Whisk

Stap 4 /5

Haal het pannetje van het vuur wanneer het mengsel 118 graden bereikt. Druk op ‘Start’ en giet het mengsel langzaam bij het opgeklopte eiwit in de kom van de keukenmachine.

  • 125g suiker
  • 4cl water
  • Flex Whisk

Stap 5 /5

De meringue is klaar, je kan het gebruiken voor een ander recept of op een ovenbakplaat scheppen en gedurende 1 uur 30 minuten bakken in een oven van 100 graden.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228