- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Italiaanse meringue
Italiaanse meringue
- Totale tijd 1u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
38 stuks
2 eiwitten
125 g suiker
4 cl water
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine.
Stap 2 /5
Verhit de suiker en het water in een steelpan om de suikersiroop te maken.
Stap 3 /5
Druk op ‘Start’ om de eiwitten op te kloppen wanneer de siroop een temperatuur van 110 graden bereikt.
Stap 4 /5
Haal het pannetje van het vuur wanneer het mengsel 118 graden bereikt. Druk op ‘Start’ en giet het mengsel langzaam bij het opgeklopte eiwit in de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /5
De meringue is klaar, je kan het gebruiken voor een ander recept of op een ovenbakplaat scheppen en gedurende 1 uur 30 minuten bakken in een oven van 100 graden.