- Homepage
- Recipe Details Page
Italiaanse linzenballen met spaghetti
- Totale tijd 41min
- 10min
Voorbereidingstijd - 31min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 teentje Knoflook
15 g Peterselie
2 takje Basilicum
1 Ui
260 g Gekookte linzen
60 g Broodkruimels
20 g Biergist
4 el Tomatenpuree
1 tl Oregano
Zout en versgemalen peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
De oven voorverwarmen op 200°C. Leg bakpapier op de bakplaat.
Stap 2 /5
Pel de ui en snij hem in twee. Pel het teentje knoflook.
1teentje Knoflook 1 Ui
Stap 3 /5
Doe de ui, peterselie, basilicum en het teentje look in de mixerkom met het Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
1teentje Knoflook 15g Peterselie 2takje Basilicum 1 Ui
Ultrablade hakmes
Stap 4 /5
Voeg de linzen, broodkruimels, biergist, tomatenpuree en oregano toe. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
260g Gekookte linzen 60g Broodkruimels 20g Biergist 4el Tomatenpuree 1tl Oregano Zout en versgemalen peper
Stap 5 /5
Gebruik een ijslepel om ballen te vormen. Leg ze op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten.