- Homepage
- Recipe Details Page
Inktvissalade
- Totale tijd 2u 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
500 g Inktvis
150 g Ajuinen
120 g Groene paprika
100 g Tomaten
10 cl Olijfolie
10 cl Limoen
20 g Peterselie
Zout
1 tl Grof zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de inktvis in de kom zonder accessoire. Zet onder water zonder het maximumniveau te overschrijden. Voeg 1 tl grof zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
500g Inktvis 1tl Grof zout Water
Stap 2 /6
Laat de inktvis uitlekken en afkoelen. Maak de kom schoon.
Stap 3 /6
Doe de gepelde en in stukjes gesneden ui, de paprika en de in grove stukken gesneden tomaten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Voeg de olijfolie, de limoen en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
150g Ajuinen 120g Groene paprika 100g Tomaten 10cl Olijfolie 10cl Limoen 20g Peterselie Zout
Ultrablade hakmes
Stap 4 /6
Snijd de inktvis in blokjes en doe ze in een schaal.
Stap 5 /6
Giet er de saus bij en meng goed.
Stap 6 /6
Zet minstens 2 uur in de koelkast. Dien vervolgens op.