Inktvissalade
- Totale tijd 2u 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
500 g Inktvis
150 g Ajuinen
120 g Groene paprika
100 g Tomaten
10 cl Olijfolie
10 cl Limoen
20 g Peterselie
Zout
1 tl Grof zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de inktvis in de kom zonder accessoire. Zet onder water zonder het maximumniveau te overschrijden. Voeg 1 tl grof zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /6
Laat de inktvis uitlekken en afkoelen. Maak de kom schoon.
Stap 3 /6
Doe de gepelde en in stukjes gesneden ui, de paprika en de in grove stukken gesneden tomaten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Voeg de olijfolie, de limoen en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /6
Snijd de inktvis in blokjes en doe ze in een schaal.
Stap 5 /6
Giet er de saus bij en meng goed.
Stap 6 /6
Zet minstens 2 uur in de koelkast. Dien vervolgens op.