Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Indiase samosa's

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 40min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 2 zakje Filodeeg

  • 4 el Neutrale olie

  • 4 Aardappelen

  • 2 tl Kurkuma

  • 2 tl Chilipoeder

  • 2 tl Zout

  • Peper

  • 340 g Erwten

  • 2 tl Fijngesneden koriander

Bereiding

Stap 1 /7

Kook de aardappelen in een pan met kokend water in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, verwijder de schil en pureer ze.

  • 4 Aardappelen

Stap 2 /7

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de aardappelpuree, zout, peper, kurkuma en chilipoeder toe en bak 2-3 minuten. Voeg de erwten toe en meng. Haal van het vuur en voeg de koriander toe. Zet aan de kant.

  • 4 Aardappelen
  • 2tl Kurkuma
  • 2tl Chilipoeder
  • 2tl Zout
  • 340g Erwten
  • 2tl Fijngesneden koriander

Stap 3 /7

Snijd de filodeegvellen in de lengte doormidden. Bestrijk de vellen met olie. Schep wat vulling in een van de hoeken en vouw ze tot een driehoek.

  • 2zakje Filodeeg
  • 4el Neutrale olie

Stap 4 /7

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg 3 samosa’s op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de samosa’s op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 5 /7

Draai de samosa’s om na 10 minuten.

Stap 6 /7

Controleer of de samosa’s gaar zijn en voeg indien nodig een paar minuten toe. Herhaal het kookproces.

Stap 7 /7

Serveer de samosa's met een zoetzure saus en een salade.