- Homepage
- In citroenstoom gegaarde zeeduivel met tomatencurry
In citroenstoom gegaarde zeeduivel met tomatencurry
- Totale tijd 20min
- 2min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
800 g Zeeduivel
55 g Ajuin
3 g Look
250 g Geplette tomaten
1 el Kerrie(poeder)
20 g Taggiasca-olijven
20 g Kappertjes
3 cl Olijfolie
1 Citroen
Basilicum
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Rasp de schil van de citroen en snij in fijne schijfjes. Zet het even apart.
Stap 2 /9
Doe de gepelde ui in stukken en de gepelde look in de mengkom en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en giet er de olijfolie bij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Doe de geplette tomaten, de kerrie en het zout in de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /9
Zet het stoommandje in de kom. Leg er de gezouten en in grote blokjes gesneden zeeduivel in. Leg de citroenschijfjes en enkele basilicumblaadjes op de vis. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Voeg de olijven en kappertjes toe aan de tomatensaus. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Controleer de garing van de vis.
Stap 7 /9
Dresseer de vis in diepe borden.
Stap 8 /9
Overgiet hem met de tomatensaus met kappertjes, olijven, enkele blaadjes basilicum, een geutje olijfolie en de citroenzeste.
Stap 9 /9
Serveer verse tagliatelle bij dit gerecht.