- Homepage
- Recipe Details Page
In citroenstoom gegaarde zeeduivel met tomatencurry
- Totale tijd 20min
- 2min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
800 g Zeeduivel
55 g Ajuin
3 g Look
250 g Geplette tomaten
1 el Kerrie(poeder)
20 g Taggiasca-olijven
20 g Kappertjes
3 cl Olijfolie
1 Citroen
Basilicum
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Rasp de schil van de citroen en snij in fijne schijfjes. Zet het even apart.
1 Citroen
Stap 2 /9
Doe de gepelde ui in stukken en de gepelde look in de mengkom en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
55g Ajuin 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 3 /9
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en giet er de olijfolie bij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3cl Olijfolie
Menger
Stap 4 /9
Doe de geplette tomaten, de kerrie en het zout in de kom van de keukenmachine.
250g Geplette tomaten 1el Kerrie(poeder) Zout
Stap 5 /9
Zet het stoommandje in de kom. Leg er de gezouten en in grote blokjes gesneden zeeduivel in. Leg de citroenschijfjes en enkele basilicumblaadjes op de vis. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
800g Zeeduivel Basilicum
Stoommandje
Stap 6 /9
Voeg de olijven en kappertjes toe aan de tomatensaus. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Controleer de garing van de vis.
20g Taggiasca-olijven 20g Kappertjes
Stoommandje
Stap 7 /9
Dresseer de vis in diepe borden.
Stap 8 /9
Overgiet hem met de tomatensaus met kappertjes, olijven, enkele blaadjes basilicum, een geutje olijfolie en de citroenzeste.
Basilicum
Stap 9 /9
Serveer verse tagliatelle bij dit gerecht.