- Homepage
- Recipe Details Page
Hummus van butternutpompoen en geroosterde knoflook
- Totale tijd 1u 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
13 g Knoflookteentjes
0.5 tl Olijfolie
50 g Butternutpompoen
Water
1.5 tl Olijfolie
50 g Kikkererwten uit pot
1 el Citroensap
1 el Tahini
1 tl Paprikapoeder
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
2 tl Verse koriander
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2 /8
Pel de knoflooktenen, besprenkel ze met een eetlepel olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.
13g Knoflookteentjes 0.5tl Olijfolie
Stap 3 /8
Doe de knoflook in de oven. Laat 30 minuten garen en keer halverwege één keer om.
13g Knoflookteentjes
Stap 4 /8
Maak de butternutpompoen schoon onder water om vuil te verwijderen zonder de schil te beschadigen. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Snij hem in stukken.
50g Butternutpompoen Water
Stap 5 /8
Giet 0,7 L water in de mengkom en leg de stukken pompoen in het stoommandje. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
50g Butternutpompoen Water
Stap 6 /8
Controleer of het kookt met de punt van een mes, giet het water uit de kom en bevestig vergolgens het Ultrablade-meshulpstuk.
Ultrablade hakmes
Stap 7 /8
Doe de gekookte stukjes butternutpompoen, uitgelekte kikkererwten, geroosterde knoflookteentjes, olijfolie, tahini, paprikapoeder, zout en peper in de mengkom. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Schraap met een spatel en meng opnieuw indien nodig.
13g Knoflookteentjes 50g Butternutpompoen 1.5tl Olijfolie 50g Kikkererwten uit pot 1el Tahini 1tl Paprikapoeder 1snuifje zout 1snuifje Peper
Stap 8 /8
Hak er wat verse koriander over, garneer met kikkererwten, pompoenpitten, een scheutje olijfolie en een snufje paprikapoeder. Serveer als aperitief!
1.5tl Olijfolie 50g Kikkererwten uit pot 1tl Paprikapoeder