Huisgemaakte witte pens, stoofpotje van kastanjes en cantharellen
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
500 g Kipfilet
16 cl Volle melk
80 g Mascarpone
1 Ei
1 Eierdooier
25 g Maïzena
2 cl Cognac
Boter
Zout
Water
300 g Verse of diepgevroren cantharellen
300 g Kastanjes in bokaal
50 g Boter
2 stengel Peterselie
5 cl Witte wijn
50 g Sjalotten
1 cl Hazelnootolie
1 snuifje Piment d’Espelette
15 cl Vloeibare room
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /14
Doe het vlees in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /14
Voeg de mascarpone, het ei en de eierdooier, de melk, de cognac en de maïzena toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /14
Leg 6 vellen huishoudfolie klaar en leg wat vulling op elk vel.
Stap 4 /14
Rol strak op tot worstjes. Maak de uiteinden dicht en wikkel weer in huishoudfolie.
Stap 5 /14
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /14
Leg de worsten in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /14
Zet de worstjes aan de kant en laat ze in de huishoudfolie.
Stap 8 /14
Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de gehakte peterselie in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /14
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de boter, de gewassen cantharellen, in twee stukken indien ze te groot zijn, en de kastanjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 10 /14
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Giet de witte wijn erbij na de pieptoon.
Stap 11 /14
Voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /14
Verwijder de huishoudfolie van de worstjes.
Stap 13 /14
Verhit een pan en smelt de boter. Bak de worstjes een paar minuten tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
Stap 14 /14
Dien op met kastanjes en cantharellen. Bestrooi ze met een beetje Piment d’Espelette.