Huisgemaakte witte pens, stoofpotje van kastanjes en cantharellen
Moulinex
Recept door Moulinex

Huisgemaakte witte pens, stoofpotje van kastanjes en cantharellen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 500 g Kipfilet

  • 16 cl Volle melk

  • 80 g Mascarpone

  • 1 Ei

  • 1 Eierdooier

  • 25 g Maïzena

  • 2 cl Cognac

  • Boter

  • Zout

  • Water

  • 300 g Verse of diepgevroren cantharellen

  • 300 g Kastanjes in bokaal

  • 50 g Boter

  • 2 stengel Peterselie

  • 5 cl Witte wijn

  • 50 g Sjalotten

  • 1 cl Hazelnootolie

  • 1 snuifje Piment d’Espelette

  • 15 cl Vloeibare room

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /14

Doe het vlees in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g Kipfilet
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /14

Voeg de mascarpone, het ei en de eierdooier, de melk, de cognac en de maïzena toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 16cl Volle melk
  • 80g Mascarpone
  • 1 Ei
  • 1 Eierdooier
  • 25g Maïzena
  • 2cl Cognac
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /14

Leg 6 vellen huishoudfolie klaar en leg wat vulling op elk vel.

Stap 4 /14

Rol strak op tot worstjes. Maak de uiteinden dicht en wikkel weer in huishoudfolie.

Stap 5 /14

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 6 /14

Leg de worsten in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Stoommandje

Stap 7 /14

Zet de worstjes aan de kant en laat ze in de huishoudfolie.

Stap 8 /14

Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de gehakte peterselie in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2stengel Peterselie
  • 50g Sjalotten
  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /14

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de boter, de gewassen cantharellen, in twee stukken indien ze te groot zijn, en de kastanjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

  • 300g Verse of diepgevroren cantharellen
  • 300g Kastanjes in bokaal
  • 50g Boter
  • Zout

Stap 10 /14

Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Giet de witte wijn erbij na de pieptoon.

  • 5cl Witte wijn
  • Menger

Stap 11 /14

Voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 15cl Vloeibare room
  • Menger

Stap 12 /14

Verwijder de huishoudfolie van de worstjes.

Stap 13 /14

Verhit een pan en smelt de boter. Bak de worstjes een paar minuten tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.

  • Boter

Stap 14 /14

Dien op met kastanjes en cantharellen. Bestrooi ze met een beetje Piment d’Espelette.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228