Huisgemaakte gnocchi met pesto
Moulinex
Recept door Moulinex

Huisgemaakte gnocchi met pesto

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 21min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    51min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 900 g Aardappel

  • 350 g Tarwemeel

  • 2 Eierdooiers

  • Water

  • 4 takje Basilicum

  • 6 g Look

  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 50 g Pijnboompitten

  • 20 cl Olijfolie

  • Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /13

Doe de gepelde knoflookteentjes, de gewassen en gedroogde basilicum, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, het zout, de peper en de olijfolie in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4takje Basilicum
  • 6g Look
  • 50g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 50g Pijnboompitten
  • 20cl Olijfolie
  • Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /13

Breng de bereiding naar het midden van de kom. Druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /13

Zet de pesto aan de kant. Was en droog de keukenmachine.

Stap 4 /13

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 5 /13

Leg de geschilde, gewassen en in stukken gesneden aardappelen in de stoommand. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 900g Aardappel
  • Stoommandje

Stap 6 /13

Leg de aardappelen in een kom en laat ze afkoelen.

Stap 7 /13

Druk met behulp van een pureestamper of een vork de aardappelen plat zodat het puree wordt.

Stap 8 /13

Voeg wat bloem toe en meng goed. Doe de eierdooiers eronder en meng goed. Voeg de rest van de bloem toe en meng tot een homogeen deeg.

  • 350g Tarwemeel
  • 2 Eierdooiers

Stap 9 /13

Bestuif het werkblad en uw handen met bloem. Maak lange slierten van het deeg. Snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.

Stap 10 /13

Maak ze plat met een vork en rol ze iets uit om ze de vorm van gnocchi te geven. Leg ze op een met bloem bestoven plank.

Stap 11 /13

Giet water en zout in een grote pot.

  • Water
  • Zout, peper

Stap 12 /13

Leg telkens 20 gnocchi in een pot met gezouten kokend water tot ze naar het oppervlak komen. Verwijder ze met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overgebleven gnocchi.

Stap 13 /13

Dien op met de pesto.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228