Huisgemaakt witbrood voor een frisse sandwich - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Huisgemaakt witbrood voor een frisse sandwich

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 47min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    47min
  • Afkoeltijd
    1u 30min

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g Bloem

  • 30 cl Melk

  • 60 g Boter

  • 1 zakje Bakkersgist

  • 20 g Suiker

  • 2 tl Zout

  • 6 sneetje Parmaham

  • 200 g Kerstomaatjes

  • 3 g Look

  • 110 g Rode ajuin

  • 100 g Plattekaas (type Kiri)

  • 1 cl Olijfolie

  • 300 g Komkommer

  • 20 g Rucola

  • 1 snuifje Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /15

Snijd de boter in stukjes. Doe de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30cl Melk
  • 60g Boter
  • 1zakje Bakkersgist
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /15

Voeg de bloem, de suiker en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.

  • 500g Bloem
  • 20g Suiker
  • 2tl Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /15

Neem het deeg uit de keukenmachine en leg het op een plaat. Dek af met een doek en laat 1 uur rusten.

Stap 4 /15

Vet een cakevorm in met boter. Kneed het deeg een beetje en doe het in de vorm.

Stap 5 /15

Dek af met een doek en laat nog 30 minuten rusten.

Stap 6 /15

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 7 /15

Zet het brood 30 minuten in de oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen.

Stap 8 /15

Doe het gepelde knoflookteentje in de mengkom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /15

Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, gehalveerde kerstomaatjes en een snufje zout toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Kerstomaatjes
  • 1cl Olijfolie
  • 1snuifje Zout
  • Menger

Stap 10 /15

Laat de tomaten in de kom afkoelen.

Stap 11 /15

Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes. Voeg de roomkaas toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet aan de kant in een kommetje en maak de mengkom schoon.

  • 100g Plattekaas (type Kiri)
  • Ultrablade hakmes

Stap 12 /15

Snijd het brood in 18 sneetjes.

Stap 13 /15

Snijd de komkommer in dunne plakjes en snipper de rode ui fijn.

  • 110g Rode ajuin
  • 300g Komkommer

Stap 14 /15

Besmeer 12 van de 18 sneetjes brood met de tomatensaus. Leg op 6 ervan uienringen en een plakje ham. Leg op de andere 6 een paar plakjes komkommer en een beetje rucola.

  • 6sneetje Parmaham
  • 20g Rucola

Stap 15 /15

Sluit de broodjes met de laatste 6 sneetjes brood. Druk ze licht aan en snijd ze doormidden tot driehoeken. Houd ze dicht met een houten prikker.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228