- Homepage
- Recipe Details Page
Honingtaart
- Totale tijd 7u 10min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 6u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
200 g suiker
100 g boter
70 g honing
3 eieren
1 tl baking soda
400 g tarwebloem
40 cl gekookte gecondenseerde melk
250 g boter
500 g zure room (30% vetgehalte)
200 g suiker
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /14
Laat de suiker, honing en boter gedurende 8 tot 10 minuten in een pannetje op 60-65 graden opwarmen.
200g suiker 100g boter 70g honing
Stap 2 /14
Doe de eieren in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
3 eieren
Flex Whisk
Stap 3 /14
Voeg de opgeklopte eieren toe aan de hete suikermassa (van de steelpan) en roer het mengsel door elkaar. Voeg hier baking soda aan toe en roer het gedurende 1 minuut door elkaar. Het mengsel zal gaan rijzen.
1tl baking soda
Stap 4 /14
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
400g tarwebloem
Stap 5 /14
Giet het hete ei-honingmengsel in een kom van de keukenrobot en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Druk op 'Start'.
Beater
Stap 6 /14
Gebruik een siliconen spatel om het deeg van de zijkanten van de kom te schrapen. Druk op 'Start'.
Beater
Stap 7 /14
Verdeel het deeg in 6-8 delen en rol deze uit.
Stap 8 /14
Laat alle delen gedurende 5 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden bakken totdat ze mooi goudbruin kleuren.
Stap 9 /14
Zet je aan de bereiding van het taartbeslag. Voeg de gecondenseerde melk en de zachte boter toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
40cl gekookte gecondenseerde melk 250g boter
Flex Whisk
Stap 10 /14
Gebruik een spatel om het mengsel van de zijkanten van de kom te schrapen. Druk op 'Start'. Breng dit mengel over in een aparte kom.
Flex Whisk
Stap 11 /14
Voeg de zure room en de suiker toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Breng dit mengel over in een aparte kom.
500g zure room (30% vetgehalte) 200g suiker
Flex Whisk
Stap 12 /14
Stel je taart samen uit verschillende lagen, en bestrijk elk laagje met een van de mengsels.
Stap 13 /14
Meng het overgebleven deeg en verdeel over de taart met behulp van een zeef.
Stap 14 /14
Laat de taart voor minstens 5 à 6 uur in de ijskast staan.