Honingtaart
Moulinex
Recept door Moulinex

Honingtaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 7u 10min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    6u 20min

Ingrediënten

6 personen

  • 200 g suiker

  • 100 g boter

  • 70 g honing

  • 3 eieren

  • 1 tl baking soda

  • 400 g tarwebloem

  • 40 cl gekookte gecondenseerde melk

  • 250 g boter

  • 500 g zure room (30% vetgehalte)

  • 200 g suiker

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /14

Laat de suiker, honing en boter gedurende 8 tot 10 minuten in een pannetje op 60-65 graden opwarmen.

  • 200g suiker
  • 100g boter
  • 70g honing

Stap 2 /14

Doe de eieren in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 3 eieren
  • Flex Whisk

Stap 3 /14

Voeg de opgeklopte eieren toe aan de hete suikermassa (van de steelpan) en roer het mengsel door elkaar. Voeg hier baking soda aan toe en roer het gedurende 1 minuut door elkaar. Het mengsel zal gaan rijzen.

  • 1tl baking soda

Stap 4 /14

Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.

  • 400g tarwebloem

Stap 5 /14

Giet het hete ei-honingmengsel in een kom van de keukenrobot en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Druk op 'Start'.

  • Beater

Stap 6 /14

Gebruik een siliconen spatel om het deeg van de zijkanten van de kom te schrapen. Druk op 'Start'.

  • Beater

Stap 7 /14

Verdeel het deeg in 6-8 delen en rol deze uit.

Stap 8 /14

Laat alle delen gedurende 5 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden bakken totdat ze mooi goudbruin kleuren.

Stap 9 /14

Zet je aan de bereiding van het taartbeslag. Voeg de gecondenseerde melk en de zachte boter toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 40cl gekookte gecondenseerde melk
  • 250g boter
  • Flex Whisk

Stap 10 /14

Gebruik een spatel om het mengsel van de zijkanten van de kom te schrapen. Druk op 'Start'. Breng dit mengel over in een aparte kom.

  • Flex Whisk

Stap 11 /14

Voeg de zure room en de suiker toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Breng dit mengel over in een aparte kom.

  • 500g zure room (30% vetgehalte)
  • 200g suiker
  • Flex Whisk

Stap 12 /14

Stel je taart samen uit verschillende lagen, en bestrijk elk laagje met een van de mengsels.

Stap 13 /14

Meng het overgebleven deeg en verdeel over de taart met behulp van een zeef.

Stap 14 /14

Laat de taart voor minstens 5-6 uur in de koelkast staan.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228