Honingkip met hoisinsaus
- Totale tijd 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
9 g Hoisinsaus
9 g Honing
0.5 Limoen
3 el Zoete sojasaus
15 g Verse gember
1 teentje Knoflook
6 straaltje Kip
Accessoires
Grillen
Bereiding
Stap 1 /3
Meng in een kom de hoisinsaus met de honing, het limoensap, de zoete sojasaus, de geraspte gember en de gepelde en fijngehakte knoflook. Marineer de kipfilets voor 15 minuten in het mengsel.
Stap 2 /3
Plaats de grilplaat in het toestel en verwarm 15 minuten voor in de GRILL-stand op 200 °C. Laat de kipfilets uitlekken en bak ze gedurende 5 minuten op de gril. Draai om en laat nog 5 minuten verder bakken.
Stap 3 /3
Bereid de zelfgemaakte hoisinsaus door het volgende mengsel op een laag vuurtje gedurende 4 minuten op te warmen: 120 ml zoute sojasaus, 6 g pindakaas, 2 eetlepels honing, 60 ml ciderazijn, 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 60 ml sesamolie, 2 snufjes chilipoeder.