Honing filet mignon met Sarladaise aardappels
- Totale tijd 1u 43min
- 20min
Voorbereidingstijd - 53min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 straaltje Varkensfilet
1 el Honing
1 el Olie
2 el Sojasaus
1.2 kg Aardappelen
5 teentje Knoflook
60 g Ganzen- of eendenvet
Zout, peper
1 tuiltje Platte peterselie
Accessoires
Frietmandje Grillen Lekbak
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de filet mignon in reepjes van 3 tot 4 cm dik. Doe de honing, olie en sojasaus in een diepe schaal, meng door elkaar en voeg de reepjes filet mignon toe. Laat ten minste 30 minuten marineren.
Stap 2 /5
Schil ondertussen de aardappels. Snijd in schijfjes van ongeveer 3 mm dik, was, droog en leg in een kom. Voeg de gepelde en fijngehakte knoflook toe, het ganzen- of eendenvet, zout en peper. Meng voorzichtig door elkaar en leg in het frituurmandje van de Easy Fry Oven & Grill.
Stap 3 /5
Zet het mandje op het middelste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak op de onderkant en bak gedurende 30 minuten op de FRIET-stand op 200 °C. Roer een of twee keer om tijdens het bakken.
Stap 4 /5
Voeg aan het einde van het programma de gehakte peterselie toe aan de aardappels en roer nogmaals. Plaats de grillplaat boven de aardappels en verwarm de GRILL-stand 15 minuten voor.
Stap 5 /5
Leg als de timer afgaat de reepjes filet mignon op de grillplaat, sluit de deur en bak gedurende 10 minuten op de MANUAL-stand op 200 °C. Draai de reepjes halverwege de baktijd om. Serveer de aardappels met de reepjes honing filet mignon.