- Homepage
- Recipe Details Page
Havermoutkoekjes
- Totale tijd 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
120 g boter
120 g suiker
1 ei-
1 snuifje zout
90 g havervlokken
80 g gemalen amandelen
80 g bloem
6 g bakpoeder
1 snuifje kaneel
100 g chocoladedruppels
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180 graden op de heteluchtstand.
Stap 2 /8
Doe de zachte boter met de suiker en de het ei in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
120g boter 120g suiker 1 ei-
Flex Whisk
Stap 3 /8
Meng het zout, de havervlokken, de gemalen amandelen, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de chocoladedruppels door elkaar in een aparte kom.
1snuifje zout 90g havervlokken 80g gemalen amandelen 80g bloem 6g bakpoeder 1snuifje kaneel 100g chocoladedruppels
Stap 4 /8
Voeg beetje bij beetje het vorige mengsel (zout, havervlokken, gemalen amandelen, bakpoeder, kaneel en chocoladedruppels) toe aan het botermengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Beater
Stap 5 /8
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Stap 6 /8
Neem met een lepel een beetje van het deeg en vorm er met de hand kleine balletjes van. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat (ca. 10-14 stuks).
Stap 7 /8
Plaats het op de middelste plaat en laat het gedurende 15 minuten bakken. Haal ze meteen uit de oven zodra de randen bruin kleuren.
Stap 8 /8
Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat als ze nog zacht zijn en laat ze afkoelen.