Havermoutkoekjes
- Totale tijd 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
120 g boter
120 g suiker
1 ei-
1 snuifje zout
90 g havervlokken
80 g gemalen amandelen
80 g bloem
6 g bakpoeder
1 snuifje kaneel
100 g chocoladedruppels
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180 graden op de heteluchtstand.
Stap 2 /8
Doe de zachte boter met de suiker en de het ei in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 3 /8
Meng het zout, de havervlokken, de gemalen amandelen, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de chocoladedruppels door elkaar in een aparte kom.
Stap 4 /8
Voeg beetje bij beetje het vorige mengsel (zout, havervlokken, gemalen amandelen, bakpoeder, kaneel en chocoladedruppels) toe aan het botermengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
Stap 5 /8
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Stap 6 /8
Neem met een lepel een beetje van het deeg en vorm er met de hand kleine balletjes van. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat (ca. 10-14 stuks).
Stap 7 /8
Plaats het op de middelste plaat en laat het gedurende 12-15 minuten bakken. Haal ze meteen uit de oven zodra de randen bruin kleuren.
Stap 8 /8
Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat als ze nog zacht zijn en laat ze afkoelen.