- Homepage
- Recipe Details Page
Hartige kaas- en aardappelwafels
- Totale tijd 13min
- 5min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Aardappelen
1 Ei
50 g Bloem
0.5 tl Bakpoeder
10 cl Sojamelk
1 el Olie
40 g Geraspte emmentaler
Zout en versgemalen peper
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Was, schil en rasp de aardappelen. Laat een paar minuten uitlekken in een zeef. Plaats de schijf voor fijn raspen. Sluit het deksel en druk op ‘Start’. Voeg de aardappelen toe door het deksel en zet opzij.
250g Aardappelen 40g Geraspte emmentaler
Stap 2 /5
Voeg de eieren, melk, bloem, gist en olie toe aan de mixerkom met de mixer bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
1 Ei 50g Bloem 0.5tl Bakpoeder 10cl Sojamelk 1el Olie
Stap 3 /5
Voeg de geraspte aardappelen en de emmentaler toe. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
250g Aardappelen 40g Geraspte emmentaler Zout en versgemalen peper
Stap 4 /5
Verwarm het wafelijzer en smeer het lichtjes in.
Stap 5 /5
Giet er een soeplepel beslag in en bak de wafels gedurende 5 minuten.