Hartige kaas- en aardappelwafels
Moulinex
Recept door Moulinex

Hartige kaas- en aardappelwafels

Beoordeling met vier sterren (gemiddeld)

-/5

  • Totale tijd 13min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    8min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Aardappelen

  • 1 Ei

  • 50 g Bloem

  • 0.5 tl Bakpoeder

  • 10 cl Sojamelk

  • 1 el Olie

  • 40 g Geraspte emmentaler

  • Zout en versgemalen peper

Accessoires

  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /5

Was, schil en rasp de aardappelen. Laat een paar minuten uitlekken in een zeef. Plaats de schijf voor fijn raspen. Sluit het deksel en druk op ‘Start’. Voeg de aardappelen toe door het deksel en zet opzij.

  • 250g Aardappelen
  • 40g Geraspte emmentaler

Stap 2 /5

Voeg de eieren, melk, bloem, gist en olie toe aan de mixerkom met de mixer bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.

  • 1 Ei
  • 50g Bloem
  • 0.5tl Bakpoeder
  • 10cl Sojamelk
  • 1el Olie

Stap 3 /5

Voeg de geraspte aardappelen en de emmentaler toe. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.

  • 250g Aardappelen
  • 40g Geraspte emmentaler
  • Zout en versgemalen peper

Stap 4 /5

Verwarm het wafelijzer en smeer het lichtjes in.

Stap 5 /5

Giet er een soeplepel beslag in en bak de wafels gedurende 5 minuten.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228